Blogin esittely

Mikä on tämän blogin tarkoitus? Tämä blogi on tarkoitettu sekä tukemaan omaa psyykenalueen kuntoutumisprosessiani, että rohkaisuksi ja vertaistueksi heille, kenellä on tällä hetkellä vaikeaa psyykkisesti. Tahdon välittää omalla elämälläni viestin siitä, että on mahdollista tulla sinuiksi omien vajavaisuuksiensa kanssa, uudistua ajan kanssa levosta käsin, ja lopulta ehkä jopa löytää oma paikkansa tässä alati mullistuvassa, ajoittain pelottavassakin maailmassa.

Kenelle kirjoitan? Kirjoitan tätä blogia niille ihmisille, joiden elämää leimaa se, että heille on kirjattu erilaisia psyykenalueen diagnooseja. Blogia saattaa kenties tulevaisuudessa lukea myös joitakin mielenterveysalan ammattilaisia, jotka hyötyvät kokemuksistani.

Miksi kirjoitan? Jokaisella meistä on ihmisarvo. Jokainen on tärkeä. Juuri sinä, joka luet tätä blogiani. Vaikka olisit sairastunut psyykkisesti. Vaikka sairastaisit parhaillaan. Vaikka paranemisesta ei ole annettu mitään ennustetta, tai se on synkkä. Mikään tästä ei ole sinun vikasi. Tahdon kertoa, että meistä jokaisesta välittää joku, joka on lukenut jokaisen hiuksen sinunkin päässäsi, joista yksikään ei putoa Hänen tietämättään. Olen saanut henkilökohtaisesti kokea Taivaallisen ylilääkärimme hellää huolenpitoa sairastumiseni jälkeen. Aina ei ole ollut mukavaa, usein olen itsekin törpännyt asioissani, mutta tässä olen; elossa, selviytyneenä. Ajoittain jopa aidosti iloisena.

Mistä asioista kirjoitan? Tahdon kertoa teille omasta elämästäni niin kuin sen koen ja ymmärrän. Mitkä asiat johtivat omaan sairastumiseeni. Mikä on oma veikkaukseni siitä, miksi iso pyörä lähti aikoinaan heittämään. Miten olen päässyt tänne asti. Missä nyt mennään? Miten tästä eteenpäin? Mistä haaveilen? Haluan näyttää valon, avoimuuden, totuuden ja rakkauden kielellä, että jokainen meistä on tärkeä. Minäkin. Sinäkin.

Miten kirjoitan? Pyrin kirjoittamaan säännöllisesti, mutta en edes pyri kronologisuuteen. Tämä ei ole perinteinen päiväkirja, eikä se ole historiikki. Sairauteni myötä on joskus vaikea hahmottaa pitkiä ajanjaksoja ja missä järjestyksessä mitäkin on tapahtunut, mutta koettakaa kestää mukana, lukijani. Saatan yhtenä päivänä kertoa päivän kuulumiset. Toisena hyppään menneisyyteeni. Kolmantena kerron, millaiseksi visioin tulevaisuuden yleisellä tasolla tai osaltani. Neljäntenä saatan kertoa jonkin kultahipun, jonka olen saanut huuhdottua kuntoutumiseni polulla; mikä auttaa eteenpäin? Mikä auttaa jaksamaan? Miten omastakin polusta voi myös nauttia, niin kummalliselta kuin se ehkä teistä vielä tässä vaiheessa kuulostaakin.