Elämäntieni askeleissa

Oletan, että on olemassa Totuus, jota ihminen voi etsimällä lähestyä, ja nähdä siitä eläessään jopa vilahduksen, ennen kuin lopulta ehkä sulautuu siihen. Oletan, että kullakin ihmisellä on elämäntie, jota tämän on tarkoitettu seuraavan, tai että jokin vaihtoehtoisista teistä on sekä Hänelle että seurauksineen myös muille ihmisille – ja maailmalle kokonaisuutena – toisia vaihtoehtoja selkeästi parempi. Oletan, että ihminen on aina jossain paikalla suhteessa elämäntiensä päämäärään, ja että tämä paikka voidaan hahmottaa jollakin tasolla. Oletan, että elämäntiellä on tietty päämäärä, jonka saavutettuaan tämä elämä on tavallaan nähty, ja ihmisellä on siten rauha siirtyä eteenpäin, maailman ollessa parempi paikka, koska päämäärä saavutettiin.

Kullakin olisi siten oma polkunsa ja elämäntehtävänsä. Uskon siihen, että Jumala, joka on järjestyksen Jumala, tahtoisi näin olevan, ja että Hänen hyvä tahtonsa tapahtuu. Hän auttaa meitä.

Haluan löytää oman elämäntieni, löytää sille vahvistuksen, ja oppia seuraamaan Jumalan johdatusta (tai maailmankaikkeuden kieltä), jotta pysyn tällä tiellä. Haluan rohkeutta, jota tien seuraaminen tulee vaatimaan ja sinnikkyyttä, etten olisi peloissani ja valmis luovuttamaan joka käänteessä. Tiedän sisimmässäni saavani kaiken mitä tien seuraaminen tulee edellyttämään ja se luo minussa sisäistä rauhaa. Haluan ymmärtää maailmaa, ihmistä ja Jumalaa uudella, raikkaalla tavalla – totuuden mukaisesti kuitenkin. Uskon, että oma polkuni on auttaa muita ihmisiä vertaistuen kautta vastaavissa pyrinnöissään. Uskon, että meitä on monta (vaikka olemmekin mahdollisesti vain saman Ykseyden ilmenemiä; sen tapa kokea itseään jakamalla ja rajoittamalla itseään, oppiakseen tuntemaan itsensä osastensa tekemien valintojen ja niiden seurausten kautta). Uskon, että minulla olisi annettavaa ihmisille, joita henkinen etsintä kiinnostaa, koska olen käyttänyt siihen itse huomattavasti resurssejani, minkä lisäksi osaan kirjoittamalla ilmaista itseäni.

En oikeastaan näe itselleni tällä hetkellä muuta järkevää käyttöä työelämän suhteen kuin näiden pyrintöjen edistäminen tavalla tai toisella, koska sisäinen vaatimukseni saada varmuus paikastani, tiestäni, määränpäästäni ja Totuudesta, isolla alkukirjaimella, kuluttaa minut. En voi siksi mitenkään suunnata tällä elämäni sektorilla kahtaalle, koska en pysty keskittymään mihinkään muuhun.

Enää siis pitäisi vastata kysymyksiin 1) Mihin pyrin elämälläni / elämässäni?, 2) Miksi?, 3) Missä olen nyt suhteessa määränpäähäni? ja 4) Mitä voin käyttää kompassina matkallani, ja miten?, sekä 5) Mikä on Todellisuuden luonne, johon tämä kaikki sijoittuu?

Tästä se lähtee. Ensimmäiset askeleet on nyt otettu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s