Julkinen synnintunnustus

Seuraa julkinen synnintunnustus.

Minulla on ollut henkilökohtaisesti suuria vaikeuksia riippua Kristuksessa, koska seurakuntatoiminnot, joiden kautta olen yleensä rutiininomaisesti ollut uskovien yhteydessä, ovat olleet pitkällä tauolla. Osittain tämä on tekosyy, koska ei minua joka sunnuntai ole näkynyt edes yhteisessä Jumalanpalveluksessa.

Samaan aikaan olen ollut huolestuttavan kiinnostunut muista uskonnoista, etenkin Taolaisuus, Hindulaisuus ja New Age, joista viimeksimainittu sotkee pahimpana kaikista vaikutteita lähes joka uskonnosta yhteen tunnistamattomaksi, mutta petollisen kiehtovaksi sopaksi. Tuo soppa vetoaa ihmisen haluun nousta lähes Jumalalliseen asemaan ja nähdä Jumalan silmin vastaukset kaikkiin kysymyksiin, joita utelias mieli kuvitella saattaa. Uskon, että tästä kasvaa lopun ajan eksytys, josta Raamattukin puhuu.

Olen etsinyt vastauksia omiin kysymyksiini monestakin väärästä paikasta. Lähinnä kyse on ollut kirjoista, nettikirjoituksista, videoista ja jopa musiikin sanoituksista. Se ei ole voinut olla vaikuttamatta ajatusmaailmaani ja sydämeni tilaan. Näiden kautta vanhan elämän paheet ovat alkaneet välillä kiehtoa ja lankeemuksia niiden harjoittamiseen on jo tapahtunut.

Kierre on petollinen, sillä vaihtoehtoiset opetukset, kun niitä kuuntelee potentiaalisesti tosina, kiistävät synnin olemassaolon ja siten tuudittavat ihmisen väärään turvallisuuden tunteeseen; niiden vaikutuksen alla sydän paatuu ja eksymys syvenee.

Kiitos Herralle törmäsin (en usko sattumiin) YouTuben kautta erään kristityn naisen varoitusvideoon eräästä harhasta, johon olin alkanut hyväuskoisesti perehtyä. Kyseessä oli ”A Course In Miracles” eli niinsanottu ”Ihmeiden oppikurssi”. Tämän kurssin keskeisin anti on ”Jeesukselta” kanavoitu teksti, joka on monessa kohdassa selkeästi Raamatun vastainen, kun sitä vain tarkastelee riittävän tarkasti ja kriittisesti. Kurssi on siitä hämäävä, että tämä väärä Jeesus antaa siinä kuvan, että Raamattu on virheellinen sekä pahasti ja jopa tahallisesti väärin ymmärretty; jopa syntien sovitus ristillä kiistetään eräässä vaiheessa.

Näkisin, että kaikki on meille uskoville luvallista, mutta kaikki ei ole hyödyksi, niinkuin muistaakseni Paavali sanoo. Asioita saa pohtia monelta kannalta, eikä toisiin uskontoihin kursiivisesti perehtymisestä pitäisi olla haittaa. Kun omat uskomukset ja toiminta alkavat linjautua näiden uusien oppien mukaan olisi kristityn hälytyskellojen kuitenkin tarpeellista alkaa jo soida. Minulle kävi näin, vaikka en varsinaiseen epäjumalan palvontaan saakka mennytkään.

Pyydänkin nyt Jeesukselta, että hän puhdistaisi minut kaikesta synnistä, ja ottaisi eksyneen lampaan jälleen kerran avosylin laumaansa. Toivon myös, että seurakuntayhteyteni voisi elpyä ja uudistua, saisin kokea jälleen aitoa välittävää yhteyttä. Toivon myös, että saan vastaukset mieltäni vaivaaviin ja askarruttaviin kysymyksiini Raamatun ja rukouksen avulla, taikka esimerkiksi keskusteluista toisten uskovien kanssa.

Tein synnintunnistuksestani tällä tavalla julkisen, koska olen julkisesti tahtomattani varmaan osalla nettikirjoituksiani johtanut harhaan muita, eksynyt kun usein eksyttää. Onneksi lukijakunta on vielä varsin vähäinen, vaikka olenkin ajoittain toivonut lisää kävijöitä blogiini sen mahdollisten vaikutusten lisäämiseksi ihmisten elämiin.

Rippiperinne puuttuu kirkostamme, jonka koen jälleen kerran todelliseksi puutteeksi. Miten Jeesus voisi parantaa tunnustamattomista synneistä? Pitäähän ihmisen itse ensin myöntää, että on tehnyt edes jotain väärin. Muutenhan hän voi ajautua ajan myötä kiistämään jopa itselleen tehneensä mitään pahaa.

Tunnusta sinäkin, jos et julkisesti, niin Jeesukselle itselleen, että olet syntinen ihminen. Hän ja vain Hän voi puhdistaa sinut synnistä ja palauttaa asemasi kuninkaallisen perheen jäsenenä. Häneltä saat aikanaan valkoisen kiven, jossa on uusi nimesi. Se voisi olla tämän kautta esimerkiksi ”armahdettu syntinen”.

Tähän loppuun vielä rippiin liittyvä katkelma ensimmäisen Johanneksen kirjeen ensimmäisestä luvusta:

5 Ja tämä on se sanoma, jonka olemme häneltä kuulleet ja jonka me teille julistamme: että Jumala on valkeus ja ettei hänessä ole mitään pimeyttä.

6 Jos sanomme, että meillä on yhteys hänen kanssaan, mutta vaellamme pimeydessä, niin me valhettelemme emmekä tee totuutta.

7 Mutta jos me valkeudessa vaellamme, niinkuin hän on valkeudessa, niin meillä on yhteys keskenämme, ja Jeesuksen Kristuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä.

8 Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä.

9 Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.

10 Jos sanomme, ettemme ole syntiä tehneet, niin me teemme hänet valhettelijaksi, ja hänen sanansa ei ole meissä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s