Sohaisu ortomolekulaariseen lääketieteeseen

Viime yön nukuin oman mittapuuni mukaan kohtuullisesti, tosin uni jäi jälleen kerran määrällisesti melko vähiin. Sain yhteensä vajaat viitisen tuntia tehokasta uniaikaa, jona aikana en herännyt kertaakaan. Olen tässä virkeänä valvoskellessani hyödyntänyt omaa aikaani tutkimalla vitamiinien hyödyntämistä psyyken ongelmien hoidossa – ortomolekylaaristä lääketiedettä – ja tullut siihen tulokseen, että C -vitamiinin ja B3 -vitamiinin eli niasiinin runsas päivittäinen annostaminen voisi olla ratkaisu psyyken ongelmiini. Niasiini auttaisi Abram Hofferin mukaan psykoottisiin oireisiin ja voisi joillakin potilailla riittää jopa ainoaksi lääkkeeksi, joka saa skitsofreniatason sairauden hallintaan (ei tosin paranna sitä pysyvästi, mutta käytännössä estää sen elämää vaikeuttavan oireilun säännöllisen annostuksen keston ajan). Niasiinin on todettu myös auttavan alentamaan huonoa kolesterolia ja nostamaan hyvää kolesterolia. Valitettavasti en löytänyt sitä nikotiinihappomuodossa riittävän suuria pitoisuuksia sisältävinä valmisteina Suomen markkinoilta, joten jouduin turvautumaan tilaamaan niasiiniamidia. Se on muuten saman kaltainen psyyken alueen vaikutukseltaan, mutta sillä ei ole näitä myönteisiä kolesterolivaikutuksia. Toisaalta siinä on vähemmän sivuvaikutuksia.

C-vitamiinia suositellaan suojaravinteeksi B3:n eli niasiinin ohessa. Yksistään C-vitamiini voi suurilla annostuksilla parantaa mielialaa, lievittää masennusta ja ahdistuneisuutta. Olen jo muutaman päivän ajan nostanut C-vitamiinin annostustani, enkä ole sinä aikana tarvinnut ottaa tarvittavia ahdistuslääkkeitäni, joita olen muuten joutunut käyttämään lähes päivittäin, eli vaikutus on siltä osin välitön ja huomattava. Myös mielialani on jo havaittavasti parantunut, jonkin verran.

Jään mielenkiinnolla odottamaan mahdollisuutta testata niasiiniamidin käyttöä, jahka tilaamani tuotteet saapuvat. Käyttäjäkokemusten perusteella niasiiniamidi voi parantaa myös yöunien pituutta ja laatua merkittävällä tavalla. Potentiaalisesti pystyn siis kahdella vitamiinilisällä, C ja B3, vitamiinien virallisia saantisuosituksia huomattavasti korkeampina annostuksina, vaikuttamaan ahdistuneisuuteeni, mielialaani, nukkumiseeni ja lisätä samalla huomattavasti todennäköisyyttä etten romahda uudestaan psyykkisesti sairaalakuntoon.

Mistä sain kipinän tällaiseen kokeiluun? Luin erään suosikkikirjailijani Philip K. Dickin elämän loppumetreillä työstämää opusta The Exegesis of Philip K. Dick. Se on koottu hänen sekalaisista kirjoituksistaan, joita hän ei ehtinyt itse julkaista ennen kuolemaansa. Siinä kirjailija avautuu hyvin vastaavanlaisista kokemuksista joita olen itsekin kokenut, ja itselääkinnästään vesiliukoisilla vitamiineilla korkeilla annoksilla, sekä saavuttamistaan positiivisista tuloksista psyyken toimintaan. Hän ei kertonut yksityiskohdista, joten jouduin Googlettamaan asiaa, ja törmäsin lopulta ortomolekylaariseen lääketieteeseen ja sitten erääseen alan pioneereista / populärisoijista, tohtori Abram Hofferiin. Luin joitain hänen teksteistään. Innostuin. Tilasin melkein samoin tein 200 kpl 500 milligrammaista niasiiniamidia. Koe jatkuu kun tuotteet saapuvat, raportoin tuloksista tänne.

Miksi julkinen terveydenhuolto ei sitten suosittele tällaista kustannustehokasta ja todistetusti toimivaa ja turvallista lähestymistapaa psyyken ongelmiin? Veikkaan, että se liittyy ”follow the money” ilmiöön. Vitamiineista ei kukaan hyödy taloudellisesti riittävässä määrin. Niitä kun ei saa patentin alle. Psyykenlääkkeissä on sen sijaan korkeat katteet, ja ne ovat yleensä KELAn kautta valtion korvaamia. Potilas ei onneksi ole maksumies, mutta raha valuu valtion kirstusta KELAn kautta lääketehtaille. Epäilen, että reseptien kirjoittajat asiakasrajapinnan myyntiedustajina saavat myös hyötyä tavalla tai toisella…

EDIT

Nyt olen reilun viikon ajan syönyt C-vitamiinia noin 2000 – 3000 mg / vrk annostuksella, aamupainotteisesti. Päiväväsymykseni on sen avulla oleellisesti laskenut: olen virkeämpi. Myöskään tarvittavia ahdistuslääkkeitä minun ei ole tarvinnut tänä aikana ottaa, minkä lasken huomattavaksi plussaksi.

Niasiiniamidia olen myös päässyt kokeilemaan muutaman päivän ajan. Eilen nostin annostuksen 1500 mg / vrk, jaettuna 3 annokseen pitkin päivää, koska valmisteen turvaraja on 12,5 mg per painokilo, ja tuo on siten minulle ylipainoisena vielä turvallista. Jotkin sivustot suosittelevat molemmille vitamiineille vieläkin korkeampia annostuksia optimaalisen terapeuttisen vaikutuksen saavuttamiseksi, mutta itse ajattelen, että pienin vaikuttava annostus on se, mihin tähdätään. Olen huomannut, että unenlaatuni on jo parantunut tällä nykyisellä annostuksella. Unessa on yhä hieman ongelmaa kokonaispituuden suhteen, mutta nyt on ollut jo sellaisia öitä, että nukun pitkiä jaksoja heräämättä välillä. Se on minulle uutta, koska yleensä uneni on sangen katkonaista. Eräänä yönä nukuin 8 tuntia yhdellä heräämisellä, mikä oli jo suuri voitto. Enemmän tällaista toivoisin kokevani ja ehkä pidemmällä aikajaksolla vitamiinien vaikutus lähtee paranemaan entisestään. Päivittelen tänne sitten kokemuksiani.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s