Eräitä kummallisia unia / tapahtumia

Seuraaviin tapahtumiin voisi löytyä osittainen selitys uniapneastani, mutta en voi ymmärtää jokaista näistä edes sen kautta, vaan ne ovat minulle yhä selittämättömiä ilmiöitä.

Näin kerran, pari vuotta sitten, useaa sisäkkäistä unta yhtä aikaa. Mitä tarkoitan tällä? Näin siis unta siitä, että olin nukkumassa sängyssäni. Unessani heräsin ikään kuin unestani, nousin sängystäni, jossa oikeastikin nukun, ja touhusin päivääni eteenpäin jo melko pitkälle – kunnes heräsin uudestaan sängystäni. Tätä toistui muistaakseni kolmisen kertaa. Heräämiset olivat siten valeheräämisiä ja tapahtuivat uneni sisällä. Lopulta en ollut ollenkaan varma siitä, oliko sillä hetkellä kokemani todellisuus unta unen sisällä, eräänlainen unikupla odottamassa puhkeamistaan, vai oliko kyseessä aito herääminen ja kokemus todellisuudesta. Unet muistuttivat siinä määrin tätä aitoa todellisuutta, etten saanut kovin pian asiasta selvyyttä.

Toinen kummallinen uni-ilmiö on unihalvaus ja siihen liittyvä ns. ”old hag” eli vanha noita-akka. Heräsin sängyssäni siihen, että en voi liikuttaa kehoani. Yläpuoleltani, katon läpi tuli läpikuultava harmaa ja aaltoileva noita-akkaa muistuttava ilmestys, jolla oli pitkät ja terävät hampaat. Se näytti kuolleelta. Se alkoi vetää minua irti kehostani katon läpi. Huusin ”Apua, apua!”, mutta mitä suustani todellisuudessa pääsi ulos oli pelkkää pihinää. Se oli kuitenkin tarpeeksi herättämään eri huoneessa nukkuvan puolisoni, joka tuli herättämään minut. Olin silminnähden järkyttynyt. Mikä erottaa tämän muista tavallisista painajaisista on se, että useilla ihmisillä on raportoitu, että he kokevat juuri tämän saman painajaisen vanhoine noita-akkoineen. Eli hän/se pääsee useiden ihmisten uniin, mikä sitten onkaan. Itsekään en ollut tästä ilmiöstä ennen sen kokemista kaiketi kuullut edes mitään. Eli se edellyttää kollektiivisen alitajunnan toimintaa, tai jotain muuta yhtä kummallista selitystä.

Kolmas kummallinen ilmiö ei niinkään liity uneen vaan mitä unen aikana asunnossamme on tapahtunut. Eräänä aamuna heräsin näet siihen, että uusi chronografini joka oli yöllä ranteessani pyöri taaksepäin. Katsoin vuosilukua ja se näytti, että oltiin menty 13 vuotta taaksepäin ajassa ja edelleen rullattiin taaksepäin. Viisareiden ja diginäytön näyttäessä eri aikaa olin mykistynyt enkä osannut laittaa kelloa enää uudestaan aikaan. Vein sen korjattavaksi. Kelloseppä sanoi, että vain erittäin vahva magneettikenttä tai erittäin vahva isku voisi selittää kellon temppuilun. Se ei toistunut tämän kyseisen yön jälkeen. Lisäksi öisin jotkin tavarat olivat kyseisenä ajankohtana vaihtaneet itsestään paikkaa. Voi olla, että perheessäni on unissakävelyä, mutta en mene siitä täyteen varmuuteen, koska kukaan meistä ei ole nähnyt toistaan kävelemässä unissaan.

Tällaiset tapahtumat saisivat varmasti useimmat ihmiset pohtimaan josko jotain kummallista on todellisuudessa kehitteillä sen sijaan, että kyseessä on vain pelkkä uni. Esimerkkejä tällaisista kummallisuuksista on minulla enemmänkin, mutta nämä riittäkööt tässä yhteydessä.

Häiriöt aika-avaruuden kudelmassa ja Kuoleman ennenaikainen vierailu ovat käyneet mielessäni kun olen näitä koettanut itselleni selittää, erilaisten ontologisten tulkintojen lisäksi, jotka jääköön mainitsematta tässä yhteydessä. Kyseessä voi olla myös temppuileva mieleni – selitys, jonka haluaisin selittää pois.

Harmi, etten voi aloittaa uniapneaan CPAP -hoitoa. Kokeilin sitä jo puoli vuotta, ja se tehosti painajaisiani siten, että näin niitä joka yö. Sain aina ensimmäisen 1,5 tunnin unisyklin tehokasta painajaisunta, erittäin realistisia monessa mielessä, minkä jälkeen en enää uskaltanut muutamaan tuntiin nukkua. Loppuyön jouduin sinnittelemään laitteella tai ilman. Eli näillä mennään.

2 comments

 1. Tsau. Miulla ei ainakaan omasta mielestä ole kovin paljon psyykkisiä vaivoja. Suvussa ja naapurustossa ja tuttavapiirissä kyllä on. Kristityn vaelluksessa on variaatiota vaikka Tie on sama. Miun taistelut ova olleet, raha-asiossa, ihmissuhteissa, omassa itsessä, fyysissä asioissa ja henkivalloissa jne.
  Siussa ilahuttaa tuo kun sie ihan suoraan kerrot näistä asioista, se on hyvä siulle ja moni muukin hyötyy näistä.
  Kaikki eivät ymmärrä eivätkä hyväksy, mutta niinhän se usein on.

  Henkivalloista: Älä astu siihen miinaan, että kaikki yliluonnollinen olisi Jumalasta tai että kristittyä ei voisi pahat henget kiusata. Isä salli paholaisen koetella Esikois Poikaa Jeesusta monin tavoin, kyllä me nuoremmat veljetkin saamme kulkea saman tien, se on opetusta, kasvatusta.

  Tuo noita-akka on ihan tyylipuhdas pahan hengen, pahan persoonan, hyökkäys. Henkimaailmassa on arvojärjestys, kuin armeijassa. Vastusta tuota hyökkääjää, ajatuksissa tai ääneen esim. -Jeeus Kristus, auta! – Olen Jumalan lapsi! -Kuulun Jeesukselle! Itse olen käyttänyt näitä ja Isä meidän rukousta, joskus olen joutunut tai saanut laulaa esim. Meillä ompi voitto nimessä Jeesuksen tai Golgatan veressä voima on. Jeesuksen jo voittamasta taistelustahan on kysymys, eli heikompi, jo voitettu persoona joutuu pakenemaan. Näitä hyökkäyksi on monenlaisia, vihollinen pelottelee, valehtelee, hämmentää, aiheutta vaivoja mutta myös antaa aivan ihaniakin kokemuksia.

  Tuo kellohomma. Riivahenki. Silkkaa kiusantekoa ja pelottelua. Vastusta siis Jeesuksen nimeen ja vereen ja voittoon vedoten. Jos ja kun omatunto kehottaa luopumaan jostain esineestä tai asiasta kodissasi, tee niin.

  Nuo päälekkäiset unet: Sekottamista ja sotkemista viholliselta. Tietysti siellä on seassa aineksia siun elämästä, siinä tarkoituksessa, että sie kuvittelisit noitten unien olevan ikäänkuin sinusta tai jopa Herrasta Jeesuksesta.
  Vastusta ja hylkää tuommoiset unet, Jumalan lapsen asemaasi vedoten.

  Näitä on Isä antanut siule tapahtua, että siun aistit tottumuksesta harjaantuisivat erottamaan hyvän pahasta,(Hepr5:14) ja että kasvaisit tiukemmin ja tiukemmin kiinni Isään Jeesuksessa, Pyhässä Hengessä.(Ef4:11-) nimittäin näitä hyökkäyksiä ja taisteluita ym. on vaikka minkälaisia eli ei ole kaavaa. Eli on pakko oppia kysymään Isältä Hengessä, Jeesuksen kautta, että mitä nyt tapahtuu, kuinka reagoin tähän jne.

  Kyllä Jumalan Henkikin antaa kokemuksia ja näkyjä, kyllä. Ne kestävät aina tarkastelun Raamatun valossa.

  Tykkää

 2. Olen samaa mieltä että vihollisen kiusantekoa tuntuu olevan. Siksi tekisin eron muuhun psyykkiseen oireiluun, että ovat hyvin todentuntuisia ja esim. sen kellon sain käyttää ihan oikeasti kellosepällä korjattavana. En pidä kaikkea yliluonnollista Jumalan tuottamana, ethän luule niin. Tiedostan, että meillä on taistelu henkivaltoja vastaan taivaaan avaruuksissa, ei lihaa ja verta vastaan. Raportoin tänne vain kokemuksiani sellaisina kuin ne ovat, joskus myös ilman tulkintaa.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s