Eräs syklinen ihme

On olemassa eräs syklinen ihme, jonka haluaisin nähdä jonkin tiedemiehen aukottomasti selittävän tieteensä avulla, puhutaanpa sitten alkuräjähdyksestä, elämän kummallisesta ilmestymisestä sen seurauksena, tai monimuotoistumisesta evoluutioteorian avulla. Muitakin nykyaikaisia kansantaruja hän saisi vapaasti käyttää.

Nimittäin perhonen. Se on äitiperhosen sisällä. Sitten siitä tulee muna, jonka äitiperhonen munii. Muna kuoriutuu, siitä tulee perhosen toukka. Toukka kotiloituu. Kotilo rikkoutuu, siitä tulee perhonen. Löytäessään vastakkaista sukupuolta olevan saman lajin perhosen maailmasta, se voi olla halutessaan mukana tuottamassa lisää munia. Tätä ennen se on riippuvainen mm. täysin erilaisista elämänmuodoista, kuten kukista, kaiken luonnollisesti tarvittavan lisäksi (aurinko, ilma, vesi, jne.) joiden eteen se ei tee päivääkään työtä.

Kysymykseni tieteilijälle kuuluu: mikä oli ensin, muna, toukka, kotilo, perhonen, vai äitiperhonen muna sisällään? Ajatteleppa itse, tieteilijä.

Vai loiko Luoja kenties perhosetkin pareina tähän maailmaan?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s