Kehoitus evankelioida

Mistä aiheesta haluaisin kirjoittaa tänään? Onko se oikea kysymys? Haluaisin Jeesuksen olevan kaiken tekemiseni keskiössä ja silloin kehoitus kirjoittamiseenkin tulisi tulla Pyhältä Hengeltä. Myös aihe. En tiedä, olenko sellaisia vielä saanut.

Kirjoittamisen lahjan ei pitäisi olla oman egon pönkittämistä varten vaan sen tulisi oikeassa käytössä kirkastaa Jeesusta. Onko tämä vain tällaista pelin sivutehtävän omaista puuhastelua, oikean elämän ”suuren tehtävän” välttelyä. Sanassa meidät on nimittäin lähetetty maailmaan täyttämään Jeesuksen käskyt, joista eräs tärkeimmistä on lähetyskäsky. Voiko siinä edes ajatella palvelevansa näin kotoaan käsin mukavasti tietokoneen äärellä? Vai pitäisikö reippaasti mennä ja maastoutua ihmisten joukkoon ja vaikuttaa sieltä käsin, ruohonjuuritasolta, eräiden evankeliointiopetusten mukaan siunaten, ystävystyen, avustaen ja sitten kertomalla Jeesuksesta.

Kohtaamispaikalla, jossa vapaaehtoistyöskentelen olen ihminen ihmisten joukossa. Mutta kerronko päivittäin uskostani? En, ainakaan vielä. Pitääkö minun siis vain kärsivällisesti odottaa, että Jumala avaa minulle sellaisia tilaisuuksia, joissa voin näin luontevasti toimia? Vai pitääkö minun mennä rohkeasti omalle epämukavuusalueelleni? Loukkaako se paikan sääntöjä? Tekeekö se kävijöiden ja työntekijöiden olon jollain tavalla epämukavaksi? Mikä on tähän erityistilanteeseen sopiva protokolla?

Paikassa käy paljon tavalla tai toisella sairaita ihmisiä – kaikillahan joku pieni tai isompi vaiva on – ja parantajaevankelistalla olisi siten kysyntää. Olen välillä kokenut melko selvän kehotuksen hengessäni kertoa miten Jumala on minua monesta vaivasta rukouksen avulla parantanut ja sitten pyytää saisinko rukoilla ihmisten puolesta että he parantuisivat. Ehkä vielä joskus uskallan tarttua tässä tuumasta toimeen. Minä en siinä tapauksessa olisi parantaja, vaan Jeesuksen henki, joka vaikuttaa kauttani. Itse olen aivan tavallinen ihminen, jolla ei ole mitään erityiskykyjä. Tiedän, että tämä parantamiseen liittyvä valta on kaikille uskoville annettu, Jeesuksen nimessä. Se pitää vain uskoa omalle kohdalle ja ottaa tuo sielujen voittamisen työkalu reippaasti käyttöön. Hän on ristillä kantanut syntimme ja sairautemme.

Olenko riittävän hullu uskomaan tämän omalle kohdalle ja toimimaan uskossa sen mukaisesti? Usko tulee kuulemisesta ja kuuleminen Kristuksen sanan kautta. Ihmeet ja merkit seuraavat julistettua sanaa. Seuraavaksi käytän aikaani uuden testamentin parissa sekä rukouksessa ja koetan saada näihin kysymyksiin selkeämpiä vastauksia. Pyydän selkeää johdatusta sinulta Isä Jumala, Jeesuksen nimessä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s