”Ole vähässä uskollinen… ”

Aika, mikä on käytettävissä yhteiseen tehtäväämme on rajallinen, ihmiset kärsivät niin pitkään kun tehtävä on vielä kesken, heitä ajautuu koko ajan suurin joukoin kadotukseen ja kaikkea toimintaamme ohjaa tuska hukkuvista sieluista. Palvella voi monessa paikassa ja monella tavalla. Itse haluaisin hyödyntää aikani ja lahjani oikein, saada jotain oikein tuntuvaa aikaan Jumalan maailmassa.

Olen hyvä kirjoittamaan. Jeesus on lähettänyt meidät, seuraajansa, evankelioimaan tämän maailman. Yksi tapa toteuttaa tätä suurta toimeksiantoa on luoda maailmaan lisää hyvää evankelioivaa kirjallisuutta, mutta sen luominen edellyttää evankelioivaa elämää. Pitää tietää mistä tekstissään puhuu. Pitää nähdä, miten ihminen tuodaan käytännössä vanhasta syntielämästään parannuksen paikalle, ristin juurelle, ja miten veren evankeliumi jaetaan oikein. Tästä pitää olla käytännön kokemusta.

Pienryhmät, kotikokoukset ja varsinaiset Jumalanpalvelukset, kristittyjen yhteys, antavat hyvät eväät elämään ja evankeliointiin. Elämä maailman ihmisten keskellä antaa puolestaan paljon tilaisuuksia evankeliointiin.

Käytänkö itse tällä hetkellä aikani ja lahjani oikein? Olenko itsekäs? Toiminko, jotta minulla itselläni olisi kivaa, vai Jeesuksen lähetyskäskyn toteutuksen eteen tehtävässä tai toisessa?

Palveleeko esimerkiksi vapaaehtoistyö, jota tällä hetkellä teen, evankelioinnin maailmaa? Kohtaamispaikalla, jossa työskentelen, on mahdollista tavata paikkakuntani ihmisiä laidasta laitaan. Siten se on hyvä testiympäristö. Mitä teen siellä, ei vie kohtuuttomasti minun aikaani. Autan keittiötöissä, saan jutella ihmisten kanssa. Työ ei kuormita minua liikaa, ja tulee hyvä mieli kun saa omalla tekemisellään auttaa muita. Lisäksi työ rytmittää omaa viikko-ohjelmaani, ja tukee omaa jaksamistani, koska ihminen on luotu vuoroin tekemään työtä ja vuoroin lepäämään. Työ voi luoda tilaisuuksia kertoa Jumalan suurista töistä sanoin ja teoin.

Entä palvelevatko harrastukseni Jumalan maailmaa? Ihminen tarvitsee myös lepoa ja palautumista voidakseen hyvin. Tätä taustaa vasten mikä tahansa ei suoranaisesti haitallinen harrastus voi olla perusteltua. Ajankäytöllisesti harrastukseni eivät vie leijonanosaa ajastani, joten voin ehkä olla turvallisilla mielin niiden suhteen. Vain kirjoittamiseen niistä uhraan vielä melko paljon paukkuja, mutta pidän sitä sijoituksena tulevaisuuteen.

Voisin tehdä parannusta siinä, että viettäisin nykyistä enemmän aikaa rukouksessa, kahdenkeskisessä vuorovaikutuksessa Jumalan kanssa. Voisin myös viettää enemmän aikaa Sanan äärellä. Voisin viettää enemmän aikaa tarkkaillen, miten hyvät evankelistat paikkakunnallani toimivat ja käyttävät aikaansa. Voisin viettää vähemmän aikaa miettien omaa heikkouttani, puutteitani ja menneisyyttäni, sillä Jumala tietää tämän kaiken, ja on minut niistä huolimatta kutsunut pelastukseen ja ehkä myös tähän evankelistan tehtävään.

Kiitoksia rukoustuestanne, jotta minulle johdattuisi paras tapa palvella tätä maailmaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s