Ajatuksia lähimmäisenrakkaudesta

Koska olen kuntoutustuella seuraavaksi inhimillisesti katsoen melko pitkän ajanjakson, on olemassa periaatteessa lähes rajattomat mahdollisuudet siihen, mihin voisin ryhtyä rajallisia resurssejani hyödyntämään. En halua levätä vain laakereillani, koska silloin yleensä ruostuu eikä toivu. Tiedän sen kokemuksesta. Periaatteessa voisin oppia ja tehdä mitä vain, mihin päätän pitkäjänteisesti keskittyä. Rakkauden kolmoiskäskyn käytännön toteuttamisen ja Jeesus keskeisyyden kasvun tulee olla touhun ydin, koska muistan, ainakin ajoittain, keneltä olen leiviskäni ansaitsematta saanut. Minun tulee siten asioida sillä Herrani ja Jumalani kunniaksi. Haluan tätä varten ymmärtää paremmin asemani Jumalan lapsena ja Jumalan valtakunnan kansalaisena, tuntea paremmin Jumalan ja kunnioittaa sekä palvoa sekä Häntä että Hänen ainoaa poikaansa Pyhässä hengessä – rakkaudesta, eikä pelosta käsin. Haluan ymmärtää asemani myös perheenpäänä, aviomiehenä ja isänä, sekä tehdä näissä positioissa mahdollisimman hyvää jälkeä. Tahdon olla hyvä lähimmäinen kaikille lähipiirini ihmisille, myös niille vähemmän läheisille, jotka pyytävät tai ylipäätään tarvitsevat minulta apua. Jotta voisin paremmin rakastaa muita, on minun ensin terveellä tavalla rakastettava myös omaa itseäni – saan nauttia Jumalan minulle antamista lahjoista kiitoksella, ilman huonoa omaatuntoa. Se osuus, minkä haluan omastani antaa eteenpäin on hyvä ja sopiva, koska iloista antajaa Jumala rakastaa. Pyydän rakkautta ja luottamusta siihen, että voisin antaa tästä huolimatta enemmän omastani lähimmäisilleni, pelkäämättä että itse kärsin tai jään ilman. Pyydän viisautta siihen, että osaan suunnata rajallisen panokseni mahdollisimman tehokkaasti sekä evankeliumin, että elämän perustarpeiden tai jopa pienten hemmottelunosoitusten jakamisessa. Isämme nimittäin haluaa, että meillä on elämä ja yltäkylläisyys. Tämä edellyttää, että tunnemme evankeliumin ja otamme sen sanoman vastaan. Tämän lisäksi meillä tulee olla jokapäiväinen leipämme, josta Jumala on luvannut huolehtia, kun etsimme hänen valtakuntaansa ensin. Ajoittain Isä haluaa myös osoittaa rakkauttaan meitä kohtaan erityisillä tavoilla. Pyydän rakkautta ihmisiin ja Jeesukseen, jotta näkisin Jeesuksen lähimmäisissäni ja voisin ajoittain toimia kuten se prostituoitu, joka voiteli kalliilla nardus öljyllä Jeesuksen jalat. Jeesuksen henki asuu meissä ketkä häneen uskomme, muistakaamme aina se. On suuri etuoikeus toimia Hänen edustajinaan maailmassa ja aina kun teemme virheitä, voimme viedä ne ristin juurelle. Jeesus on kantanut ne Golgatalla. Kaikki on anteeksi annettu, ja Hän ymmärtää, että meillä on vielä paljon opittavaa, kun vain itse nöyrrymme tunnustamaan tämän myös.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s