Kuka minä olen Jeesuksessa?

Jumala näkee sinut ja minut eri tavalla kuin mitä me usein itse näemme silloin kun katsomme peiliin, konkreettisesti tai kuvainnollisesti puhuen. On helppo nähdä pelkästään oma vanha elämänsä ja minänsä, mitä virheitä – ja suoraan sanottuna syntiä omaan elämään on kuulunut. On helppo samaistaa itsensä tähän vanhaan, langenneeseen Aatamiin. On helppo havaita, että olisi oikeus ja kohtuus, että näistä asioista kuuluisi saada jonkinlainen rangaistus Jumalalta, jos hän on oikeudenmukainen sen lisäksi että hän on Rakkaus.

On rikottu omaa itseä vastaan tekemällä asioita, jotka eivät ole hyväksi tälle Pyhän Hengen temppelille. On rikottu muita ihmisiä vastaan. On rikottu Jumalaa vastaan. Näiden lisäksi ja varmaan osittain näiden seurauksena kehossa ja mielessä on sairautta, joka näkyy, jos ei päällepäin, niin ainakin syvällisemmässä rehellisessä itsetutkiskelussa.

Jumala kuitenkin lähetti ainokaisen poikansa kuolemaan tällaistenkin vajavaisten ihmisten puolesta kuin sinä ja minä. Se on äärimmäisin rakkauden osoitus mitä kukaan voi antaa, antaa oma elämänsä eläväksi uhriksi ystäviensä puolesta. Myös Isä Jumalan uhraus on huomattava, antaa oma poikansa kärsimään ja kuolemaan syntisten ihmisten takia ja käsissä. Kaikki maailman ihmiset ovat tässä lähtötilanteessa samalla viivalla, syntisiä – mutta vain Jeesuksen ansiosta armahdettuja sellaisia. Hän kantoi ristillä syntimme ja sairautemme. Jeesuksen veri ja rikottu ruumis, kun vastaanotamme hänen sovintustyön lahjansa omakohtaisesti, voi puhdistaa meidät synnistä, parantaa sairautemme, minkä lisäksi se antaa lupauksen iankaikkisuudesta Jumalan yhteydessä, josta saamme kokea esimakua jo tässä ajassa.

Kun Jumala katsoo armahdettuja syntisiä ”Jeesus -linssin läpi”, Hän näkee mitä me olemme Jeesuksessa. Hän ei muistele virheitämme. Siinä kuvassa ei ole tippaakaan syntiä eikä sairautta. Samalla olemme kuitenkin ainutlaatuisesti omia itsiämme, täydessä potentiaalimme kukoistuksessa. Jumala näkee silloin vain mitä hyvää meissä on ja mitä hyvää meissä tulee olemaan. Hän katsoo asioita aikajanan ulkopuolelta ja iloitsee näkemästään. Iloitse sinäkin ystäväni! Suotta ei sanota, että ihminen luotiin Jumalan kuvaksi. Näe itsessäsi edes ripaus Jeesusta, sillä Hän näkee sinussa itsensä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s