Sanoja vai tekoja?

Mistä aiheesta on perustellusti tarpeellista kirjoittaa lisää? Eivätkö maailmassa tällä hetkellä olevat sanat riitä minulle tai ihmiskunnan tarpeisiin? Onko oleellista päästä itse sanomaan jotain tärkeää? Vai pitäisikö todella tärkeät sanat mieluummin nöyrästi etsiä maailmasta, lukea ja omaksua omaan elämäänsä rakennuspalikoiksi? Pitäisikö keskittyä siihen, että maailman kaikki ihmiset saavat ensin käyttöönsä maailmankaikkeuden tärkeimmät sanat, jotka ovat rakkauden, totuuden ja elämän sanoja Herrastamme Jeesuksesta Kristuksesta? Sanat, jotka on jo kerätty Raamattuun ulottuvillemme, jos olemme niin onnekkaita että se on omalla äidinkielellä saatavillamme.

Mikä on oma paikkani Jumalan pelisuunnitelmassa, joka oli laadittuna jo ennen kuin Adam lankesi syntiin, tätä tapahtumaa ja sen seurauksia silmälläpitäen? Mitä minä voin tehdä omalla paikallani Jumalan valtakunnan leviämisen hyväksi? Vastaus tähän löytynee seuraavasta Raamatun paikasta. Se kertoo viimeisestä tuomiosta, joka seuraa Jeesuksen palatessa hallitsemaan valtakuntaansa kuninkaana. Erityisesti kiinnittäkää huomiota noihin tuomion perusteisiin ja lisäksi siihen, että ihmiset, jotka toimivat niiden mukaisesti eivät juuri kiinnittäneet huomiota tekemiseensä; se tuli heiltä luonnostaan, suoraan hyvästä sydämestä. Heillä on aina ”alttiuden kengät” jalassaan. Minullakin on ilo tuntea tällaisia ihmisiä, kiitos Jumalalle. Pyydän Jumalalta, että Hän vaikuttaisi minunkin sydämessäni tuollaisen vilpittömän halun auttaa lähimmäistäni sanoin ja teoin.

Matteus 25:31. Mutta kun Ihmisen Poika tulee kirkkaudessaan ja kaikki enkelit hänen kanssaan, silloin hän istuu kirkkautensa valtaistuimelle. 32. Ja hänen eteensä kootaan kaikki kansat, ja hän erottaa toiset toisista, niinkuin paimen erottaa lampaat vuohista. 33. Ja hän asettaa lampaat oikealle puolelleen, mutta vuohet vasemmalle. 34. Silloin Kuningas sanoo oikealla puolellaan oleville: ’Tulkaa, minun Isäni siunatut, ja omistakaa se valtakunta, joka on ollut teille valmistettuna maailman perustamisesta asti. 35. Sillä minun oli nälkä, ja te annoitte minulle syödä; minun oli jano, ja te annoitte minulle juoda; minä olin outo, ja te otitte minut huoneeseenne; 36. minä olin alaston, ja te vaatetitte minut; minä sairastin, ja te kävitte minua katsomassa; minä olin vankeudessa, ja te tulitte minun tyköni.’ 37. Silloin vanhurskaat vastaavat hänelle sanoen: ’Herra, milloin me näimme sinut nälkäisenä ja ruokimme sinua, tai janoisena ja annoimme sinulle juoda? 38. Ja milloin me näimme sinut outona ja otimme sinut huoneeseemme, tai alastonna ja vaatetimme sinut? 39. Ja milloin me näimme sinun sairastavan tai olevan vankeudessa ja tulimme sinun tykösi?’ 40. Niin Kuningas vastaa ja sanoo heille: ’Totisesti minä sanon teille: kaikki, mitä olette tehneet yhdelle näistä minun vähimmistä veljistäni, sen te olette tehneet minulle’. 41. Sitten hän myös sanoo vasemmalla puolellaan oleville: ’Menkää pois minun tyköäni, te kirotut, siihen iankaikkiseen tuleen, joka on valmistettu perkeleelle ja hänen enkeleillensä. 42. Sillä minun oli nälkä, ja te ette antaneet minulle syödä; minun oli jano, ja te ette antaneet minulle juoda; 43. minä olin outo, ja te ette ottaneet minua huoneeseenne; minä olin alaston, ja te ette vaatettaneet minua; sairaana ja vankeudessa, ja te ette käyneet minua katsomassa.’ 44. Silloin hekin vastaavat sanoen: ’Herra, milloin me näimme sinut nälkäisenä tai janoisena tai outona tai alastonna tai sairaana tai vankeudessa, emmekä sinua palvelleet?’ 45. Silloin hän vastaa heille ja sanoo: ’Totisesti minä sanon teille: kaiken, minkä olette jättäneet tekemättä yhdelle näistä vähimmistä, sen te olette jättäneet tekemättä minulle’. 46. Ja nämä menevät pois iankaikkiseen rangaistukseen, mutta vanhurskaat iankaikkiseen elämään.”

Miten tämä liittyy kuntoutumiseen? Auttamalla muita saa yleensä aina hyvän mielen myös itselle. Hyvä mieli taas antaa voimaa kestää arjen haasteet, olivatko ne tähän kuntoutumisen aihepiiriin kuuluvia tai sen ulkopuolelta. Rakastakaa lähimmäistänne niin kuin itseänne! Muistakaa myös, että jos ette rakasta itseänne ensin, teidän on vaikea osoittaa rakkautta myöskään muille. Nämä kehotukset ovat myös itselleni.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s