Jumalan suunnitelmista

Mikä on Jumalan ykkössuunnitelma minun elämäni varalle? Tiedän, että jos ”jumalani”, eli palvontani kohde, olisi mammona, ykkössuunnitelma olisi nyt menetetty, sairastumiseni myötä. Mutta onneksi näin ei ole, vaan saan palvoa todellista Jumalaa. Hän on heikoissa väkevä. Jumala itse on nimittäin sanonut toisessa korinttolaiskirjeessä: ”Minun armossani on sinulle kyllin; sillä minun voimani tulee täydelliseksi heikkoudessa”.

Jumala on antanut minulle kirjoittamisen lahjan. Ehkä saan vielä käyttää sitä, tehdäkseni sen avulla Jumalan armosta maailmasta omalla panoksellani hieman paremman paikan elää ja olla. Maailman, jossa ihmiset ovat myötätuntoisempia lähimmäisensä hädälle ja kärsimykselle. Maailman, joka välittää enemmän. Maailman, joka tuntee sinut, rakas Jeesus Kristus, Jumalan poika, perheemme esikoinen. Maailman, jolle Poika on ilmoittanut sinut, Isä Jumala, jotta saamme lähestyä sinun valtaistuimen kirkkauttasi viattoman lapsen kaltaisina, Jeesuksen verellä puhtaaksi pestyinä. Maailman, jonka ihmisille sinä, Pyhä Henki, annat kyvyn rakastaa lähimmäistä niin kuin itseänsä, ja Jumalaa ennen kaikkea, totuudessa.

Ajattelet nyt ehkä, miten yksi ihminen muka voisi tuohon kaikkeen vaikuttaa? En minä voikaan, ja sehän on koko jutun hienous. Annan Jumalan tehdä oman osansa, itse otan vain hapuilevia askelia pimeässä himmeän öljylampun valossa. Se, etten minä jämähdä paikoilleni, käperry kuoreeni pimeän pelossa, kertoo uskosta. Tuo pimeys ehkä kuvaa maailman tilaa tällä hetkellä, miten sekavaa ja pahaa monet asiat ensi silmäyksellä vaikuttavat olevan. Mutta kun tätä kaikkea tarkastelee oman rajallisenkin ymmärryksensä kautta Raamatun valossa, näkee paljon rakkautta, ja ennen kaikkea, mitä todellinen Rakkaus voisi saada aikaan. Rakkaus voi nimittäin korjata suuriakin halkeamia. Jumala, jonka minä tunnen, ilmoitti itsensä minulle ensin unessa sanoen ”Jumala on rakkaus”. Silloin en häntä vielä tuntenut, mutta uskoin tuon ilmoituksen olevan totta. Tähän Jumalaan sain sitten tarkemmin tutustua Raamatun kautta. Ensimmäinen Johanneksen kirje, neljäs luku, vahvistaa tuon ”Jumala on rakkaus” myös Sanalla. Myöhemmin olen saanut kuulla, että Raamatun maailmassa rakkaudelle on monen monta eri sanaa, joilla on melko lailla eri merkityksiä. Tässä puhutaan Agape rakkaudesta. Ehkä kirjoitan siitä lisää myöhemmin.

Hyvää ystävänpäivää kaikille lähimmäisilleni 🙂 olette tärkeitä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s